Menu

- Home
- Organisatie
- Adres en route
- Agenda
- Nieuws
- Coronaprotocol
- Huren Oosterkerk
- Kaartverkoop:
concert zaterdag 12 december 2020

- Over de Oosterkerk
- Mogelijkheden
- Ruimtes
- Trouwen
- Uitvaart
- Opstellingen
- Foto's
- Video's
- Panorama
- Jongeren
- Vrijwilligers
- Donateur worden
- Schipper-
               Oosterkerkprijs

- ANBI verantwoording
- Privacyverklaring
- Contact
Agenda


29-11-2020 - KLEINDOCHTER MURIEL EERT OPA EN COMPONIST VAN HEMEL

ZONDAG 29 NOVEMBER 2020- Aanvang: 14.00 en 15.30 uur

KLEINDOCHTER MURIEL eert opa en componist Van Hemel

Violiste Muriël van Hemel trad in 2016 als soliste op met CREA orkest in de Oosterkerk in Hoorn. Onder leiding van dirigent Bas Pollard soleerde zij in het 1e vioolconcert van Oscar van Hemel (1892-1981). Nu komt zij terug met haar eigen Van Hemel Ensemble en brengt zij op zondag 29 november in de Oosterkerk een hommage aan haar muzikale en componerende opa. In verband met de coronabeperkingen wordt het concert twee keer gespeeld: aanvang 14.00 en 15.30 uur. 

 

Muriël van Hemel is de kleindochter van de componist die in de jaren '40-'70 vrij bekend was in Nederland. Het door haar opgerichte Van Hemel Ensemble brengt de kamermuziek van de componist opnieuw onder de aandacht. Zijn strijkkwartetten, het klarinetkwintet, pianotrio en de viool-piano sonates staan op het repertoire van het ensemble. Het ensemble combineert deze werken met werk van andere componisten. Muriël werkt als 1e violiste bij het Noord Nederlands Orkest.

Op het programma van het concert in de Oosterkerk staan het 4e strijkkwartet en het klarinetkwintet van Oscar Van Hemel. Daarnaast wordt het 1e strijkkwartet van Erwin Schulhoff gespeeld. Muriel: “Het is toegankelijke en afwisselende muziek”. Naast Muriel bestaat het ensemble verder uit violiste Anna Britala, altvioliste Celia Hernandez Doval en celliste Maaike Pieters. In het klarinetkwintet is Joost van Rheden te horen.

 

Van Hemel Ensemble

Anna Britala begon haar studie in Letland en vervolgde haar opleiding aan het Amsterdams en Utrechts Conservatorium. Ze nam onder andere deel aan het Gustav Mahler Jugendorkester, Gaudeamus Muziekweek en het Amsterdamse Grachtenfestival. Net als Muriel is zij 1e violiste bij het Noord Nederlands Orkest. Celia Hernandez Doval uit Madrid studeerde altviool aan het Conservatorium in die hoofdstad en later aan het Conservatorium van Amsterdam. Celia werkt in het Noord Nederlands Orkest en remplaceert onder andere in het Nederlands Philharmonisch en het Residentie Orkest. Maaike Peters studeerde cello aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Later studeerde zij aan de Hochschule für Musik in Detmold. Maaike is celliste in het Gurdjieff Kwartet en Trio Pablo en remplaceert in verschillende symfonieorkesten.

Joost van Rheeden studeerde klarinet aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam waar hij zijn diploma uitvoerend musicus met onderscheiding behaalde. Naast zijn werkzaamheden als soloklarinettist in het Noord Nederlands Orkest is hij een actief kamermuziekspeler. 

Kaarten voor de concerten kosten  € 10,00 en kunnen via vanhemel4@gmail.com op naam worden gereserveerd.

 

 


12-12-2020 - CONCERT; MEINE LIEBE IST GRUN-SABINE WUTHRICH en DANIEL KRAMER

ZATERDAG 12 DECEMBER 2020-   Aanvang: 20.00 uur

CONCERT-Meine Liebe ist grün 

Het tweede Oosterkerkconcert is op zaterdag 12 december a.s.. Dan komen sopraan Sabine  Wüthrich en pianist Daniël Kramer naar Hoorn. Geen onbekenden trouwens in de Oosterkerk, beiden waren enkele jaren achtereen al te horen tijdens het Kamermuziek Festival Hoorn. Daniël Kramer was onlangs nog te zien in het zondagprogramma van Paul Witteman. Het duo brengt een programma met werk van jeugdig jonge en leergierig jong gebleven componisten. Met liederen over liefde, hoop en veel tranen met daar tussen de betoverende en passievolle sonate opus 90 voor pianosolo van Beethoven. Verder werk van Mozart, Schubert, Mendelssohn, Brahms en anderen.  

 

Losse kaarten zijn verkrijgbaar ad € 22,50 (incl. consumptie). In verband met de huidige coronaregels kunnen maximaal 30 personen een concert bijwonen. Ook de uitgifte van consumpties gaat aan de hand van de geldende coronavoorschriften. Reserveren op naam is verplicht. Dat kan zowel voor het abonnement als voor losse kaarten via de website www.oosterkerkhoorn.nl en vervolgens in het menu kiezen voor ‘kaartverkoop’. Elke reservering wordt bevestigd. Reserveren kan ook via bestuurslid Hans Rijswijk, tel. 06-23253503. Alle vier concerten beginnen om 20.00 uur.

 


20-12-2020 - MESSIAH van Handel in de OOSTERKERK

ZONDAG 20 DECEMBER 2020 aanvang: 14.30 en 17.00 uur

MESSIAH van Händel in de Oosterkerk Hoorn

In december verzorgt de stichting Hoorn-Oude Muziek Nu een bijzondere kerstconcert, uiteraard onder het dan geldende coronaprotocol.

Op zondag 20 december a.s. klinkt in de Oosterkerk in Hoorn MESSIAH van Georg Friedrich Händel, in een ingekorte versie in kleine bezetting. Uitvoerenden: Bach Ensemble Amsterdam olv Paulien Kostense; Elvire Beekhuizen, sopraan; Rosina Fabius, alt; Pablo Gregorian, tenor en Michiel Meijer, bas.
Messiah wordt die middag twee keer uitgevoerd: om 14.30 uur en om 17.00 uur. De uitvoeringen duren ca anderhalf uur.

 

Online kaartverkoop via www.oudemuzieknu.nl

Toegang

€ 42,50 (begunstigers) | € 32,50 (normale prijs) | inclusief 1 consumptie
MESSIAH wordt met het oog op het coronaprotocol op 20 december twee keer uitgevoerd: om 14.30 uur en om 17.00 uur. De concerten duren ca 1,5 uur.
Koop hier uw plaatsbewijzen voor de uitvoering om 14.30 uur via Podiumplein
Koop hier uw plaatsbewijzen voor de uitvoering om 17.00 uur via Podiumplein


22-01-2021 - TIJDLOZE LIEDKUNST-LAETITIA GERARDS en THOMAS BEIJER

VRIJDAG 22 JANUARI 2021-  Aanvang: 20.00 uur

Tijdloze liedkunst

Op vrijdag 22 januari 2021 is het de beurt aan sopraan Laetitia Gerards en pianist Thomas Beijer. Ook Thomas was al eens in de Oosterkerk te horen tijdens een Kamermuziekfestival. Het duo brengt een keuze uit een onlangs uitgebrachte cd in de serie AvroTros Klassiek. Het is ‘Tijdloze liedkunst’, volgens het duo. Er komt tijdens het concert werk voorbij van onder andere Alban Berg, Edvard Grieg, Francis Poulenc en Samuel Barber. Daarnaast ook eigen werk van Thomas Beijer. Al met al een verrassende keuze van jonge en enthousiaste musici. Net als Daniël Kramer speelde ook Thomas Beijer in (toeval) hetzelfde tv-programma van Paul Witteman.

 

Losse kaarten zijn verkrijgbaar ad € 22,50 (incl. consumptie). In verband met de huidige coronaregels kunnen maximaal 30 personen een concert bijwonen. Ook de uitgifte van consumpties gaat aan de hand van de geldende coronavoorschriften. Reserveren op naam is verplicht. Dat kan zowel voor het abonnement als voor losse kaarten via de website www.oosterkerkhoorn.nl en vervolgens in het menu kiezen voor ‘kaartverkoop’. Elke reservering wordt bevestigd. Reserveren kan ook via bestuurslid Hans Rijswijk, tel. 06-23253503. Alle vier concerten beginnen om 20.00 uur.


05-02-2021 - `WEERZIEN` met NIEK VAN OOSTERUM

VRIJDAG 5 FEBRUARI 2021- Aanvang: 20.00 uur

‘Weerzien’ met Niek van Oosterum

Het heel opmerkelijk laatste concert in de Oosterkerkserie komt van Niek van Oosterum en zijn vrouw Yoo-Seon Lee. Niek van Oosterum woonde in de jaren tachtig en negentig in  Hoorn toen hij op jonge leeftijd verschillende grote concoursen won. In 1990 won hij de eerste prijs van het Eurovisie Concours ‘Eurovison Young Musician of the Year’ in Wenen. Later ging hij studeren in Berlijn, waar hij nog woont en regelmatig optreedt. Onder andere dus met You-Seon Lee. In het programma spelen beiden solo, maar ook als duo spelen zij samen op één vleugel. In hun programma ‘Klassiek voor twee’ voeren zij werk uit van Mozart en Schubert.    

 

Losse kaarten zijn verkrijgbaar ad € 22,50 (incl. consumptie). In verband met de huidige coronaregels kunnen maximaal 30 personen een concert bijwonen. Ook de uitgifte van consumpties gaat aan de hand van de geldende coronavoorschriften. Reserveren op naam is verplicht. Dat kan zowel voor het abonnement als voor losse kaarten via de website www.oosterkerkhoorn.nl en vervolgens in het menu kiezen voor ‘kaartverkoop’. Elke reservering wordt bevestigd. Reserveren kan ook via bestuurslid Hans Rijswijk, tel. 06-23253503. Alle vier concerten beginnen om 20.00 uur.     

 

 


Deze site is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Mondriaanfonds     
                           2020 Copyright Oosterkerk Hoorn. All rights reserved.