Menu

- Home
- Organisatie
- Adres en route
- Agenda
- Nieuws
- Over de Oosterkerk
- Mogelijkheden
- Ruimtes
- Trouwen
- Uitvaart
- Opstellingen
- Foto's
- Video's
- Panorama
- Jongeren
- Vrijwilligers
- Donateur worden
- Schipper-
               Oosterkerkprijs

- Huren Oosterkerk
- Kaartverkoop
- ANBI verantwoording
- Privacyverklaring
- Contact
Agenda


14-12-2019 - Kerstmarkt Soli Deo Gloria

Zaterdag 14 december 2019 - 10.30 uur

KERSTMARKT SOLI DEO GLORIA


Kom op 14 december alvast helemaal in de kerstsfeer! Van 10:30 - 15:00 uur bent u van harte welkom op de altijd gezellige Kerstmarkt in de Oosterkerk.

U vindt hier prachtige serviezen en glaswerk, feestelijke kleding en sieraden, unieke kerstartikelen en nog heel veel meer moois! Er zijn handgemaakte en andere originele artikelen zoals bijzondere kerstversieringen, engeltjes en vogelvoertaarten. Aan de inwendige mens wordt ook gedacht met goedgevulde erwtensoep, heerlijke taart, koffie, thee en glühwein. Natuurlijk klinkt er muziek. Het schitterende orgel van de net gerestaureerde Oosterkerk geeft zoals altijd deze markt zijn bijzondere glans en luister.

De kerstmarkt werd 24 jaar geleden voor het eerst georganiseerd en is inmiddels niet meer weg te denken uit Hoorn.

Meer informatie is te vinden op www.solideogloria-hoorn.nl


15-12-2019 - Kerstconcert Hoorn Oude Muziek - Nu

Zondag 15 december 2019 – 14.30 uur

 

Kerstconcert Hoorn Oude Muziek - Nu

 

Het Bach Ensemble Amsterdam verzorgt een heerlijk kerstconcert met drie kerstcantates van Johann Sebastian Bach en verder kerstmuziek van Praetorius en Tallis. Met uiteraard solisten en dit alles onder leiding van dirigent Paulien Kostense.

 

Meer informatie is te vinden op www.oudemuzieknu.nl


17-12-2019 - Kerstconcert leerlingen Muziekschool Gerard Boedijn

Dinsdag 17 december 2019 – 19.00 uur

 

Kerstconcert leerlingen Muziekschool Gerard Boedijn

 

Niet meer weg te denken uit het Oosterkerkprogramma in december: de leerlingen van de Muziekschool Gerard Boedijn verzorgen een muzikaal programma in kerstsfeer.

 

Meer informatie is te vinden op www.muziekschoolboedijn.nl


21-12-2019 - Bijeenkomst Loge West-Friesland

Zaterdag 21 december 2019 - Besloten

 

Bijeenkomst Loge West-Friesland

 

Een besloten bijeenkomst met kerstdiner voor de leden van de Vrijmetselaarsloge West-Friesland.

 


22-12-2019 - Snertconcert vocal group Close-Up

Op zondagmiddag 22 december om 15.00 uur trakteert vocal group Close-Up u op een rijkgevuld Snertconcert. Daarmee bedoelen we geen slecht concert, integendeel: het wordt een warm winters samenzijn waarbij we  prachtige a capella nummers zingen, die passen bij het seizoen. Na afloop van het concert serveert het koor geheel gratis voor iedereen ambachtelijke erwtensoep en roggebrood met spek, om nog even gezellig na te praten.

Juist in de koude wintermaanden is het fijn om even de drukte en hectiek van het einde van het jaar los te kunnen laten. Hoe kunt u dat beter doen dan u te laten meevoeren op een gemoedelijke tocht langs prachtige ballads, onverwachte kerstnummers en sfeerpareltjes die maar weinig groepen ten gehore brengen.

Over Close-Up

Vocal group Close-Up bestaat momenteel uit 21 zangers en zangeressen, verdeeld over acht stemgroepen. Onder leiding van dirigent Sjoerd Jansen zingen we eigentijdse close harmony arrangementen op hoog niveau, veelal a capella. Behalve close harmony, pop en rock zingen we ook gevoelige ballads, cabaret- en jazznummers. We hebben jarenlange ervaring en zijn een ambitieus koor. Veel van ons zijn ook nog eens professioneel actief in de muziek. Dat hoor je terug in onze koorklank. Als wij optreden gebeurt er iets: kippenvel,  een traantje of een lach. De juiste groove in nummers leggen is minstens zo belangrijk als zingen met gevoel. Dit alles in combinatie met ons plezier in samen zingen maakt ons uniek!

Bestel je kaarten

Kaarten zijn te koop voor € 12,50 (t/m 15 jaar: € 7,50) en kun je hier  bestellen. Vul je gegevens in en druk op verzenden. Via mail ontvang je binnen twee dagen een bevestiging van je bestelling en een betaalverzoek. Na betaling zijn je plekken voor de voorstelling gereserveerd! Lukt bestellen niet of heb je vragen? Neem dan even contact op met Jonna Jonkhout via 0224-571568 of mail naar info@vocalgroupcloseup.nl.

 

Over het optreden:

• Het concert duurt ongeveer 75 minuten, zonder pauze

 


24-12-2019 - Kerstsamenzang

Dinsdag 24 december 2019 – 20.00 uur

 

Kerstsamenzang

 

De traditionele kerstzangavond van de Ned. Gereformeerde Kerk (NGK) aan de vooravond van Kerstmis. Met vooral traditionele kerstliederen.

 

Meer informatie is te vinden op www.ngkhoorn.nl


26-12-2019 - Kerstconcert door Westfries Mannenkoor

Donderdag 26 december 2019 – 14.30 uur

 

Kerstconcert door Westfries Mannenkoor

 

Het Westfries Mannenkoor is sinds 1981 elk jaar op tweede kerstdag te horen in de Oosterkerk. Dirigent Frank de Ruyter voert met ‘zijn’ mannen een verrassend programma uit, waarin ook traditionele kerstliederen een rol spelen. Met aan de piano Hans Weenink.

 

Meer informatie is te vinden op www.westfriesmannenkoor.nl


04-01-2020 - Nieuwjaarsbijeenkomst

Zaterdag 4 januari 2020 – 16.00 uur 

 

Nieuwjaarsbijeenkomst

 

Voor de directe buren van de Oosterkerk en natuurlijk voor onze donateurs is er van 16.00 tot 17.30 uur een nieuwjaarsbijeenkomst. Vanaf 18.30 uur zijn alle vrijwilligers van de Oosterkerk welkom.

 


05-01-2020 - Nieuwjaarsconcert Hoorns Byzantijns Mannenkoor

Zondag 5 januari 2020 – 15.00 uur

 

Nieuwjaarsconcert Hoorns Byzantijns Mannenkoor

 

Het Hoorns Byzantijns Mannenkoor onder leiding van dirigent Grigori Sergei Sarolea verzorgt ook dit nieuwe jaar weer het eerste muzikale optreden in de Oosterkerk. Zoals gebruikelijk wordt het programma gevuld met liederen uit de Slavische kerkelijke traditie en Russische en Oekraïense volksliederen.

 

Meer informatie is te vinden op www.hoornsbyzantijnsmannenkoor.nl


25-01-2020 - Jubileumconcert Shantymen Kaap Hoorn

Zaterdag 25 januari 2020 – 20.00 uur

 

Jubileumconcert Shantymen Kaap Hoorn

 

Het 25-jarig bestaan van de Shantymen Kaap Hoorn wordt gevierd in de Oosterkerk. Logisch als men weet, dat de Oosterkerk van oudsher de kerk is waar schippers en vissers vroeger op hun knieën lagen om te bidden voor een rijke vangst of een behouden thuiskomst.

 

Meer informatie is te vinden op www.kaaphoorn.nl


02-02-2020 - Concert door Projectkoor Sappho

Zondag 2 februari 2020 – 15.30 uur

 

Concert door Projectkoor Sappho

 

Voor de eerste keer verzorgt dit projectkoor van de Koninklijke Zangvereniging Sappho een concert in de Oosterkerk. Onder leiding van dirigent Joep van der Oord worden de ‘Messe solonelle de Sainte-Cécile’ van Charles Gounoud en Mendelssohn ‘Hör mein bitten, Her’ uitgevoerd.  

 

Meer informatie is te vinden op www.sappho-hoorn.nl


08-02-2020 - Concert door het Regio Orkest Boedijn

Zaterdag 8 februari 2020 – 20.00 uur

 

Concert door het Regio Orkest Boedijn

 

Dit projectorkest wordt door muziekschool Gerard Boedijn samengesteld om amateurmusici de kans te geven om eens in een groot symfonieorkest mee te spelen. Dirigent is Jean Luc Vriend.

 

Meer informatie is te vinden op www.muziekschoolboedijn.nl


Deze site is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Mondriaanfonds     
                           2019 Copyright Oosterkerk Hoorn. All rights reserved.