Menu

- Home
- Organisatie
- Adres en route
- Agenda
- Nieuws
- Over de Oosterkerk
- Mogelijkheden
- Ruimtes
- Trouwen
- Uitvaart
- Opstellingen
- Foto's
- Video's
- Panorama
- Jongeren
- Vrijwilligers
- Donateur worden
- Schipper-
               Oosterkerkprijs

- Huren Oosterkerk
- Kaartverkoop concert van Bouwhuis/Hulst op vrijdag 29 november 2019
- Kaartverkoop Big Band Dansmiddag op zondag 1 december 2019
- ANBI verantwoording
- Privacyverklaring
- Contact
Agenda


13-11-2019 - Presentatie boek over Hoorn in de Tweede Wereldoorlog

Woensdag 13 november 2019 – Besloten

 

Presentatie boek over Hoorn in de Tweede Wereldoorlog

 

De titel van de nieuwste uitgave van Oud Hoorn is ‘Hier is alles gewoon… dat spreekt’. Schrijver Egbert Ottens beschrijft in een kleine 500 pagina’s de gebeurtenissen in Hoorn tijdens de Tweede Wereldoorlog. De doop van deze uitgave vindt plaats tijdens een besloten bijeenkomst; het boek is verkrijgbaar bij Oud Hoorn en in de Hoornse boekwinkels.

 


15-11-2019 - Inspiratie-avond bruidshuis Het Boudoir

Vrijdag 15 november 2019 – Aanmelden vereist.

 

Inspiratie-avond bruidshuis Het Boudoir

 

Een avondshow voor bruid, bruidegom en kids. Om ideeën op te doen voor die ene dag. Deelname is gratis, aanmelden is vereist. Zie elders in dit bulletin.

 

Meer informatie is te vinden op www.hetboudoir.nl


24-11-2019 - Najaarsconcert SOLI DEO GLORIA-Requiem, Mozart op zn mooist

zondag 24  november 2019

Requiem, Mozart op zn mooist        Najaarsconcert SOLI DEO GLORIA

Op 24 november 14.30 uur zingt Oratoriumvereniging  Soli Deo Gloria het Requiem van Mozart in de Oosterkerk in Hoorn.

Is het mogelijk om onberoerd te blijven bij de zwanenzang van deze geniale componist die wist dat deze dodenmis zijn eigen Requiem zou worden. Wie het verdriet, de angst en de hoop in deze muziek eenmaal gehoord heeft zal dit nooit meer kunnen vergeten. Hoewel Mozart deze mis niet meer heeft kunnen voltooien wordt het Requiem als zijn mooiste werk gezien.

In de tweede helft van het concert wordt de Nelsonmis van zijn vriend en bewonderaar Joseph Haydn uitgevoerd. Een mis voor gespannen tijden, noemde Haydn hem. Bij een bezoek van Nelson aan Prins Esterházy  twee jaar later, is de mis omgedoopt tot de Nelsonmis.

Soli Deo Gloria staat onder leiding van Marcel Joosen en zal worden begeleid door niemand minder dan het Nederlands Begeleidingsorkest.

M.m.v. de solisten  Aliya Akhmadeeva, sopraan; Eske Tibben, alt; Peter Vos, tenor; Matthijs Mesdag, bas.

Voor meer informatie en het bestellen van kaarten: www.solideogloria-hoorn.nl. Kerk open 13.45 uur.

 

 


22-12-2019 - Snertconcert vocal group Close-Up

Op zondagmiddag 22 december om 15.00 uur trakteert vocal group Close-Up u op een rijkgevuld Snertconcert. Daarmee bedoelen we geen slecht concert, integendeel: het wordt een warm winters samenzijn waarbij we  prachtige a capella nummers zingen, die passen bij het seizoen. Na afloop van het concert serveert het koor geheel gratis voor iedereen ambachtelijke erwtensoep en roggebrood met spek, om nog even gezellig na te praten.

Juist in de koude wintermaanden is het fijn om even de drukte en hectiek van het einde van het jaar los te kunnen laten. Hoe kunt u dat beter doen dan u te laten meevoeren op een gemoedelijke tocht langs prachtige ballads, onverwachte kerstnummers en sfeerpareltjes die maar weinig groepen ten gehore brengen.

Over Close-Up

Vocal group Close-Up bestaat momenteel uit 21 zangers en zangeressen, verdeeld over acht stemgroepen. Onder leiding van dirigent Sjoerd Jansen zingen we eigentijdse close harmony arrangementen op hoog niveau, veelal a capella. Behalve close harmony, pop en rock zingen we ook gevoelige ballads, cabaret- en jazznummers. We hebben jarenlange ervaring en zijn een ambitieus koor. Veel van ons zijn ook nog eens professioneel actief in de muziek. Dat hoor je terug in onze koorklank. Als wij optreden gebeurt er iets: kippenvel,  een traantje of een lach. De juiste groove in nummers leggen is minstens zo belangrijk als zingen met gevoel. Dit alles in combinatie met ons plezier in samen zingen maakt ons uniek!

Bestel je kaarten

Kaarten zijn te koop voor € 12,50 (t/m 15 jaar: € 7,50) en kun je hier  bestellen. Vul je gegevens in en druk op verzenden. Via mail ontvang je binnen twee dagen een bevestiging van je bestelling en een betaalverzoek. Na betaling zijn je plekken voor de voorstelling gereserveerd! Lukt bestellen niet of heb je vragen? Neem dan even contact op met Jonna Jonkhout via 0224-571568 of mail naar info@vocalgroupcloseup.nl.

 

Over het optreden:

• Het concert duurt ongeveer 75 minuten, zonder pauze

 


Deze site is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Mondriaanfonds     
                           2019 Copyright Oosterkerk Hoorn. All rights reserved.