Menu

- Home
- Organisatie
- Adres en route
- Agenda
- Nieuws
- Coronaprotocol
- Huren Oosterkerk
- Over de Oosterkerk
- Mogelijkheden
- Ruimtes
- Trouwen
- Uitvaart
- Opstellingen
- Foto's
- Video's
- Panorama
- Jongeren
- Vrijwilligers
- Donateur worden
- Schipper-
               Oosterkerkprijs

- ANBI verantwoording
- Privacyverklaring
- Contact
Eerste kopers symbolisch mede-eigenaar geworden

 

De eerste vierkante meters zijn verkocht. En de Oosterkerk heeft er symbolisch dus een stel mede-eigenaren bij. Die hebben gereageerd op de aantrekkelijke aanbieding in het vorige nummer van dit bulletin, waarbij iedereen een stukje van de Oosterkerk kan ‘kopen’. Een nieuwe vierkante meter binnenmuur voor ‘slechts’ € 356,17. Met welke aankoop het restauratiefonds met een schenking wordt gesteund!

 

Zoals bekend zijn in de afgelopen zomermaanden de binnenmuren van het koor en de transepten onder handen genomen. Het grootste deel van de kerk stond vol met steigers. Herenbanken, banken, uitgiftepunten waren allemaal ter bescherming omtimmerd. Een stofwand scheidde de kerkruimte in tweeën, zodat aan de kant van het orgel de diensten van de NGK op zondagochtend gewoon door konden gaan. De muren in het dit jaar te restaureren deel zijn helemaal afgebikt en deels waar nodig zijn gaten opgevuld. Vervolgens is gedeeltelijk een nieuwe stuclaag opgebracht. Het oostelijke transept is momenteel nog kaal en zal in de volgende fase (zomer 2019) worden meegenomen.

 

Half voetbalveld

De hele operatie betekent het wegbikken van maar liefst 2948 vierkante meter pleisterlagen en het weer aanbrengen van mortellagen en stucwerk. Om de gigantische klus zichtbaar te maken: het gaat om een half voetbalveld van normale afmetingen. Reken- en penningmeester Dick Louwman heeft eens becijferd wat elke vierkante meter kost. En kwam uit op het bedrag van € 356,17. En daarvoor kan iedereen dus nu zo’n vierkante meter ‘aanschaffen’. Waarmee meteen een stukje ‘eeuwigheid’ wordt gekocht. In de tweede fase van de restauratie zal namelijk een metalen koker met een (hopelijk lange) lijst van namen van de vierkante meter-schenkers achter de vernieuwde stuclaag worden ingemetseld. Ook alle andere sponsoren (fondsen en overheidsinstellingen) komen op die lijst. En als tastbaar bewijs krijgt elke koper-schenker  van een vierkante meter in 2019 natuurlijk een door het bestuur van de Stichting Oosterkerk getekende ‘aankoopakte’.

 

Vierkante meteractie

Nog even voor de goede orde: u wordt door schenking ‘symbolisch eigenaar’ van één of meerdere vierkante meters door € 356,17 (of een veelvoud daarvan) over te maken op rek.nummer NL97 RABO 0148 6663 29 tnv Stichting Oosterkerk Hoorn. Graag onder vermelding ‘vierkante meteractie’. Wij nemen vervolgens contact met u op over de juiste tenaamstelling op de aankoopakte.    

 Nieuws archief


18-07-2020 Streamconcert organist Martin Mans gaat vanuit Oosterkerk wereld over
31-12-2019 Eerste kopers symbolisch mede-eigenaar geworden
15-11-2018 Toren op de Oosterkerk weer in volle glorie
01-04-2018 Oosterkerk zet 700.000ste bezoeker in schijnwerper
05-10-2017 Kunstenaars beschilderen oude glas-in-lood ramen Oosterkerk
25-02-2017 Schipper-Oosterkerkprijs naar Lambertschaag
04-11-2016 Nominatie Glas Award voor glas-in-lood raam Oosterkerk
27-02-2016 Schipper-Oosterkerkprijs gaat naar kerk in Andijk
06-01-2015 Oosterkerk onthult in Kaap Hoornjaar nieuw ontworpen glas-in-loodraam
04-04-2014 Jubileumboek 40 Jaar Oosterkerk Hoorn verschenen
06-10-2013 Dronebeelden Oosterkerk
14-06-2013 Aandacht voor prins Claus tijdens bezoek koning Willem-Alexander
Deze site is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Mondriaanfonds     
                           2021 Copyright Oosterkerk Hoorn. All rights reserved.