Menu

- Home
- Organisatie
- Adres en route
- Agenda
- Nieuws
- Coronaprotocol
- Huren Oosterkerk
- Over de Oosterkerk
- Mogelijkheden
- Ruimtes
- Trouwen
- Uitvaart
- Opstellingen
- Foto's
- Video's
- Panorama
- Jongeren
- Vrijwilligers
- Donateur worden
- Schipper-
               Oosterkerkprijs

- ANBI verantwoording
- Privacyverklaring
- Contact
Afscheid en uitvaart in de Oosterkerk


De tijdloze ambiance en de flexibele inrichting maken de Oosterkerk uitermate geschikt voor bijeenkomsten voor afscheid en uitvaart, kerkelijke en niet-kerkelijke. Dat wij niet de eersten zijn die op dit idee kwamen, getuigen de vele inscripties in de stenen vloer van 'rijke stinkerds' die ons in het verleden zijn voorgegaan.

Enkele mogelijkheden zijn:

1. Een afscheidsceremonie overdag gevolgd door begrafenis of crematie. De condoleance kan dan elders worden gehouden of het gezelschap kan weer terugkomen naar de kerk. De Oosterkerk heeft de mogelijkheid om de gasten van elk denkbaar hapje en drankje of maaltijd te voorzien, middels de eigen de keuken of van derden te betrekken.
2. Een condoleance op de avond voorafgaan aan begrafenis of crematie. Door een ruimtelijke inrichting met statafels en met stemmige muziek en verlichting is er gelegenheid voor troost en ontmoeting. Mensen brengen een laatste groet aan de overledene, condoleren de familieleden en halen met een kopje koffie herinneringen op aan het geleefde leven.
3. De avondafscheidsbijeenkomst, bestaande uit een ceremonieel en informeel gedeelte. Tijdens de ceremonie worden toespraken gehouden en naar muziek of gezang geluisterd. Vaak kiezen we voor een opstelling met de kist centraal in het midden en alle stoelen in ringen eromheen. Na de ceremonie gaan de stoelen aan de kant en in een receptieachtige omgeving wordt de familie gecondoleerd, een kop koffie of een glaasje genuttigd en herinneringen gedeeld. De volgende dag vindt de begrafenis of crematie veelal in besloten kring plaats.

Een vaste relatie voor uitvaartceremonies van de Oosterkerk is: Martien Weel uitvaartzorg te Hoorn
zie de website: www.martienweel-uitvaartzorg.nl
verdere contactgegevens:
Martien Weel Uitvaartzorg
Drieboomlaan 318
1624 bw Hoorn
T0229 278782
F0229 278410
info@martienweel-uitvaartzorg.nl

Uitvaartopstelling in de Oosterkerk
Deze site is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Mondriaanfonds     
                           2021 Copyright Oosterkerk Hoorn. All rights reserved.