Van de voorzitter: een drukke start van het najaar!

De dinsdagploeg, vrijwillers die wekelijks allerlei klussen in de Oosterkerk doen, is weer druk bezig om de kerk weer gereed te maken voor het komende drukke najaar.

Er waren maar liefst vier mannen nodig om het schilderij van Leendert van Dijk weer op de juiste plaats op te hangen. Het schilderij was tijdelijk weggehaald, omdat de muren hier en daar weer een onderhoudsbeurt nodig hadden. Het was het laatste klus van die ochtend. Daarvoor was de kerk in gereedheid gebracht voor een huwelijk. Kort daarna was een andere opstelling in de kerk noodzakelijk, omdat er een grote bijeenkomst  was van makelaars. Op vrijdag was er een begrafenis en zoals dat vaker in de Oosterkerk gebeurt: de kist onder de zon, centraal in de kerk, en dan de stoelen in halve cirkels er om heen. Tot in de herenbanken zaten belangstellenden.
Het blijft op deze manier een zeer intieme en bijzondere manier om afscheid te nemen van een dierbare.

Maar misschien de grootste inspanning was nodig om de kerk gereed maken voor de jaarlijks grote boekenmarkt op het podium op 7 en 14 september.

In de zomermaanden was de kerk opengesteld op de woens-en zaterdagen, maar deze opstelling van de boeken vraagt meer sjouw- en organiseer werk! Meer boeken, meer variatie in soorten.

Bestuurslid en organisator van de boekenmarkten, Piet van Kranenburg ,zorgde er nauwkeurig voor dat het geen rommeltje werd, maar dat boeken zoveel mogelijk gesorteerd werden op genre. Thrillers, detectives, Nederlandse romans, Engels en Duitstalige boeken, film en fotoboeken, geestelijke literatuur, biografieën en boeken die niet in een categorie onder te brengen zijn.

In het weekend van 27 september andermaal flinke actie in de kerk. Op die vrijdag vond tot ons genoegen de opening van het Kamer Muziek Festival Hoorn, nieuwe stijl,  plaats. Birthe Blom heeft met haar team een prachtige serie concerten en activiteiten tot stand gebracht met optredens op meerdere locaties.
En dan weer ombouwen op zaterdagochtend, omdat opnieuw een begrafenis plaatsvindt in de Oosterkerk. Ook hierbij weer veel aanwezigen!

En tenslotte zijn er steeds de diensten door de Nederlandse Gereformeerde Kerk in de Oosterkerk. En hadden we een (besloten) harpconcert door Tai Kwan Lim.

Het herfstseizoen is weer op gang in de Oosterkerk!

Eddy Boom
voorzitter

van rechts naar links: Ronald, Franklin, Loet en Kees van de dinsdagploeg